Keystone Moldova recrutează voluntari pentru a participa la spectacole de Teatru Forum

Dacă ești interesat de teatru, ai spirit de echipă și vrei să schimbi societatea, te invităm să devii voluntar în cadrul trupei de teatru Alternativ a Asociației Keystone Moldova.

În vara și toamna anului 2015, Alternativ va prezenta spectacole de Teatru Forum în 15 comunități ale țării. Scopul activităților este stoparea discriminării copiilor cu dizabilități în grădinițe. Spectacolele vor fi prezentate educatorilor și părinților copiilor de grădiniță.

Toți voluntarii recrutați vor participa la un atelier de Teatru Forum şi vor dezvolta competenţe actoricești. Tot ei vor fi cei care vor crea spectacolul propriu-zis.

Teatrul Forum este o tehnică a Teatrului Social, care presupune prezentarea unei probleme sociale și implicarea publicului în identificarea soluțiilor pentru aceasta. Trupa de teatru Alternativ a prezentat 80 de spectacole de Teatru Forum pentru stoparea discriminării în școli, pe parcursul a trei ani. După fiecare spectacol nivelul de discriminare în școală a scăzut.

Cerințe față de persoana care aplică la concurs:
– Punctualitate;
– Seriozitate;
– Abilități de a lucra în echipă;
– Capacități de improvizație;
– Acceptă și susține incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități;
– Experiența anterioară ca voluntar este binevenită.

Beneficiile voluntarului:
– Participarea la atelierul de formare în Teatru Forum;
– Posibilitatea de a dezvolta competențe precum: lucru în echipă, gândire critică, creativitate, comunicare, dicţie şi improvizaţie;
– Implicarea în schimbarea atitudinii societății față de persoanele cu dizabilități și în incluziunea socială a lor;
– Lucrul într-o echipă cu experiență în domeniul Teatrului Social;
– Posibilitatea de a călători prin țară.

Condiții de aplicare:
Pentru participarea la concurs este necesară prezentarea dosarului, care va include:
– CV-ul participantului;
– Scrisoare de motivare (în care vă rog să prezentați în câteva fraze ce vă motivează să activați ca voluntar).

Dosarul va fi transmis prin e-mail la adresa [email protected]. În subiectul mesajului se va indica : ”Voluntar”

Pentru informaţii suplimentare puteţi telefona la: (+373 22) 92 94 11, 54 35 60, 069 589 220. Persoană de contact: Lina Malcoci.

Data limită: 29 aprilie 2015

Doar candidații preselectați vor fi invitați la interviu.

Spectacolele de Teatru Forum se desfășoară în cadrul Proiectului „Pilotarea modelelor de educaţie incluzivă în instituţiile de învăţămînt preşcolar din R.Moldova” implementat de Programul Educaţional „Pas cu Pas” şi Asociaţia Keystone Moldova, cu sprijinul financiar al Fundaţiilor pentru o Societate Deschisă/Open Society Foundations în cadrul Programului Copilărie Timpurie/Early Childhood Program. Proiectul pune accentul pe asigurarea accesului copiilor cu cerinţe educaţionale speciale în instituţiile de învăţămînt preşcolar și va fi implementat în 15 grădinițe din 11 raioane ale țării.