Servicii Respiro

Respiro este un serviciu social specializat pentru persoane cu dizabilități severe. În cadrul acestui serviciu, amplasat  în centre specializate sau  alte servicii existente, persoanele pot beneficia de  asistenţă socială, suport, îngrijire şi supraveghere 24 de ore pentru o perioadă de maximum 30 de zile pe an, timp în care  familiile, rudele sau alte persoane care le îngrijesc își pot lua un repaus.  

Persoanele plasate în serviciu pot beneficia de  cazare, alimentare, îngrijire, asistenţă socială, asistenţă psiho - pedagogică şi asistenţă medicală de urgenţă - toate în funcţie de nevoile  sale individuale .

Pentru a beneficia de serviciu, solicitantul depune o cerere la asistentul social comunitar sau la Direcţia  Raională de Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei.

Keystone Moldova a dezvoltat cinci servicii Respiro în cadrul Programului „Comunitate Incluzivă – Moldova”: în raioanele Orhei (în cadrul Centrului comunitar multifuncţional „Generaţia Pro” din s. Peresecina), (în cadrul Complexului de servicii pentru persoane cu dizabilități ”Pentru Voi”), Ungheni (în cadrul Centrului „Cuplu Părinte-Copil” din or. Cornești ), Cimișlia (în cadrul azilului de bătrîni din or. Cimișlia), Telenești (în cadrul Centrului comunitar multifuncțional din s. Verejeni).

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Keystone Human Services - International Moldova Association - Advancing the Human Spirit